Selepas 45 Hari MeIawan C0VlD-19, Akhirnya lsteri Bad Pergi Jua

Kuala Lumpur: “Kami semua sudah reda dan bersedia dengan segala kemungkinan,” kata pelakon Badrol Shah atau Bad mengulas pemerg1an isterinya, Farah Shila Mazlan yang disahkan mninggaI dunia di H0spital Kuala Lumpur (HKL), di sini, pada jam 8.15 pagi, hari ini.

Bad, 39, yang popular menerusi filem Busut Bonang turut berkongsi berita kemat1an isterinya menerusi hantaran di Instagram @badrolshahmanan yang setakat ini sudah menerima lebih seribu tanda suka dan ucapan tkziah daripada rakan-rakan artis.

“Isteri saya baru menghmbuskan n4fas terakhir di HKL selepas 45 hari bert4rung C0v1d-19,” katanya.

Bad berkata, dia masih berada di HKL untuk proses pengecaman jn4zah dan belum pasti masa dan lokasi jn4zah isterinya akan dikbumikan.

Terdahulu, berita kemat1an Farah Shila mencetuskan kekec0han apabila Bad menerusi media sosiaInya memaklumkan isterinya disahkan mninggaI dunia pada 10 Ogos.

Bagaimanapun, pada hari sama dia tampil membetulkan keadaan apabila memberitahu berlaku saUah faham dalam perkara ini.

Bad menerusi kenyataan di Harian Metro berkata, dia dimaklumkan bahawa isterinya sudah mninggaI dunia sebelum berkongsi berita itu di media sosiaI kerana itu cara untuk memaklumkan kepada kenalan-kenalannya.

“Jadi, andai kata ada sesiapa yang mengenalinya atau ada hutang piutang yang belum dilunaskan, mereka akan dapat tahu berita ini.

“Tapi, apabila malam semalam seorang d0ktor menghubungi dan maklumkan isteri saya sedang n4zak, saya sendiri jadi keliru dan sudah berlaku saUah faham,” katanya.

Dia mengakui tr4uma dengan apa yang berlaku.

“Ada yang cakap saya men1pu dan meraih smpati. Bukan itu niat saya. Saya jadi takut sampai sekarang pun saya masih menggeletar.

“Saya hanya sampaikan apa yang dimaklumkan oleh pihak h0spital kepada saya. Setiap kali dihubungi, d0ktor juga berbeza-beza,” katanya.

Allahyrham Farah yang juga guru agama di Sekolah Rendah Agama Lembah Keramat mninggaI dunia selepas 45 hari bert4rung dengan C0v1d-19.

Bad sekeluarga termasuk empat anak-anaknya sebelum ini disahkan p0sitif C0v1d-19 dan sudah selesai menjalani kuarntin di rumah pada 1 Ogos lalu.

Sumber: HM

Be the first to comment on "Selepas 45 Hari MeIawan C0VlD-19, Akhirnya lsteri Bad Pergi Jua"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*