[VlDEO] “Tak BoIeh Rakam KJ Dah Ietak Jawatan”- Sekali KJ Respon Assalamualaikum

Kira-kira satu jam selepas Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan Kabinet baru, Khairy Jamaluddin yang mengambil alih portfolio Menteri Kesihatan memberikan resp0ns terhadap video petugas kesihatan yang tdak membenarkan penerima vaksin merakamkan pr0ses v4ksinasi.

Video yang bertarikh 25 Ogos itu menunjukkan seorang penerima v4ksin diberi am4ran untuk tidak merakam proses vaks1nasi atas alasan Khairy telah meIetak jawatan sebagai menteri yang bertanggungjawab dalam program v4ksinasi negara.

“Tak boleh rakam. KJ dah Ietak jawatan. KKM punya prosedur tak boleh merakam,” menurut petugas kesihatan tersebut sambil menutup kamera lelaki tersebut.

Bagaimanapun, menurut lelaki tersebut jurur4wat yang memvaksikannya membenarkannya untuk merakam video tetapi ia dihalang oleh seorang petugas lain yang hadir di situ.

Dalam ciapan pertamanya selepas pengumuman Kabinet baru, Khairy hanya membalas ciapan tersebut dengan satu perkataan: “Assalamualaikum”.

Pada 23 Julai, Khairy yang sebelum ini merupakan menteri Penyelaras Program lmunisasi C0vld-19 Kebangsaan (Pick) berkata orang awam dibenarkan merakam proses v4ksinasi di pusat pemberian v4ksin (PPV).

Dia turut mengarahkan supaya prosedur operasi standard (SOP) diamalkan dengan menunjukkan picagari v4ksin yang diisi dengan sempurna kepada penerima.

Pengumuman itu hadir selepas pada bulan lalu terdapat aduan dua individu yang mendkwa mereka menerima sunt1kan kosong.

Individu lain pula mendkwa mereka tdak dibenarkan merakam video atau merakam gambar.

Barisan Kabinet baru akan mengangkat sumpah di hadapan Yang di-Pertuan Agong pada Isnin ini (30 Ogos) di Istana Negara, Kuala Lumpur.

VlDEO:

Sumber: MK

Be the first to comment on "[VlDEO] “Tak BoIeh Rakam KJ Dah Ietak Jawatan”- Sekali KJ Respon Assalamualaikum"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*