“Nazli Janji Nak Balik Selepas Kerja, Tak Sngka Kau Pulang Sebagai Jnazah”- lbu

Sabak Bernam: Ketika keluar untuk bekerja kelmarin, N4zli Misnon, 56, sempat berjanji dengan ibunya, Siti Rudiah Mohd Kotib, 78, untuk pulang ke rumah hari ini.

Selepas membeli makanan tengah hari buat ibu dan bapanya, bapa tiga anak itu kemudian masuk ke dalam kereta tetapi keluar semula untuk memeIuk serta menc1um Siti Rudiah yang ketika itu berada di beranda selain meminta izin untuk pergi kerja.

Hari ini, hanya jn4zah Nazli dibawa pulang ke rumah selepas dia bersama kelindan, Anwar Tushali Arimi Mualimin, 25, m4ut apabila lori membawa baja dipandunya terb4bas ke dalam g4ung di Kilometer 43.5 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak, Bentong, semalam.

Ketika ditemui, Siti Rudiah berkata, kata-kata Allahyrham yang memaklumkan dia akan pulang ke rumah hari ini masih terngiang di telinganya.

Kelmarin, dia meninggaIkan rumah dalam keadaan yang ceria, hari ini dia pulang, tetapi sebagai jn4zah dan meninggaIkan kami buat selamanya, katanya dalam nada sebak.

Terdahulu, Ketua UMNO Bahagian Sabak Bernam, Datuk Abd Rahman Bakri meluangkan masa menzi4rahi Siti Rudiah sekeluarga di rumah mereka di Jalan Haji Mokhtar, Kampung Sungai Air Tawar, di sini.

Katanya, dia hanya mengetahui kemaIangan membabitkan Allahyrham selepas dimaklumkan oleh bapa Anw4r Tushaili yang datang ke rumah sambil men4ngis.

Sambil men4ngis, dia memberitahu anaknya dan anak saya m4ut dalam kemaIangan. PiIu hati dengar perkhabaran itu, saya hanya mampu berdoa agar segala urusan mereka dipermudahkan oleh Allah SWT.

Arwh anak yang penyayang, baik dan mesra, rajin memasak dan sering berpesan kepada saya supaya tidak memasak kerana kesihatan yang tidak mengizinkan, katanya.

Sementara itu, kakak ipar Nazli, Zahratul Laila Samsuddin, 35, berkata arwah ada menghubunginya dua jam sebelum kemaIangan dan berpesan supaya menjaga rumah serta ibu bapanya.

Arwh beritahu ‘tolong tengokkan rumah dan emak abah’ sebelum talian terputus. Tidak sangka itu pesanan terakhirnya, katanya.

Abd Rahman pula memaklumkan, Allahyrham yang juga kenalannya ketika di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Munshi Abdullah di Sabak Bernam, aktif dalam kumpulan WhatsApp bekas pelajar sekolah dan sering melontarkan pandangan serta idea.

Arwh seorang yang mudah mesra dengan rakan, berita kemat1annya amat mengejutkan kami, Saya pernah menz1arahi dia pada Julai lalu dan menyampaikan bantuan bakul makanan selepas dia menjadi k0ntak rapat pes4kit C19,katanya.

Jn4zah Allahyrham selamat dikebum1kan di Tanah Perkburan Islam Kampung Sungai Air Tawar pada jam 10 pagi tadi. Al fatihah.

Be the first to comment on "“Nazli Janji Nak Balik Selepas Kerja, Tak Sngka Kau Pulang Sebagai Jnazah”- lbu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*