Selamat Jalan Aidil, Dijemput lIahi Ketika Bertugas Hantar PESAKlT

KLUANG – Seorang pembantu perubatan menemui ajaI apabila ambuIans Kementerian Kesihatan (KKM) yang dinaiki terlibat dalam kemaIangan di Jalan Ayer Hitam Batu 49, Simpang Renggam di sini, hari ini.

Dalam kejadian pada pukul 8 malam itu, mngsa yang meninggaI dunia dikenali sebagai Aidil Hamidun, 27, dengan ins1den itu turut menyebabkan pemandu ambuIans, Othman Ghafan, 50, dan seorang pes4kit wanita ced3ra p4rah

Sementara itu, dua lagi penumpang terdiri daripada lelaki dan wanita yang juga pes4kit yang dibawa ced3ra ringan.

Komander Operasi Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Ayer Hitam, Pegawai Bomba Kanan II Abd. Rahim Razali berkata, maklumat awal mendapati ambuIans terbabit dalam perjalanan membawa tiga mngsa kemaIangan di Machap menuju ke Hospital Kluang.

“Sampai di lokasi kejadian, ambuIans berkenaan terlibat kemalangan dengan sebuah lori treler di Jalan Ayer Hitam Batu 49, Simpang Renggam, Kluang.

“KemaIangan itu menyebabkan berlaku kebkaran ke atas ambuIans terbabit sebelum berjaya dipadamkan orang awam menggunakan alat pemadam ap1,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Abd. Rahim berkata, sejurus pihaknya sampai di tempat kejadian, ap1 sudah dipadamkan sebelum melakukan operasi mengeluarkan mngsa yang mninggaI dunia.

Jelasnya, pemandu ambuIans serta tiga mngsa yang lain dikjarkan ke H0spital Kluang untuk rwatan lanjut manakala, m4yat mngsa diserahkan kepada pihak poIis.

Pemandu lori yang berusia 35 tahun dilaporkan selamat dan operasi ditamatkan pada pukul 9.24 malam sebentar tadi.

Al Fatihah

Be the first to comment on "Selamat Jalan Aidil, Dijemput lIahi Ketika Bertugas Hantar PESAKlT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*