[VlDEO] FiIa Amir Gembira Ikut Suami Sdekah Al Quran Buat Anak2 Tahfiz Di Guinea

Rasanya ramai yang mengenali seIebriti media sosiaI atau infIuencer yang berkahwin dengan jejaka dari Guinea.

Fila Amir atau nama sebenarnya Nurafilah Amir Rusdi sudah beberapa tahun bernikah dengan Adama Mohamed Camara dan perkahwinan mereka dilihat sangat bahagia.

Wanita itu juga tidak lokek berk0ngsi pengalamannya yang kini berada di negara kelahiran suami untuk mended4hkan lebih banyak mengenai budaya dan negara asal Adama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MADAM CAMARA (@filaamir)

Ikut solat Jumaat

Baru-baru ini, Fila telah berk0ngsi momen dimana dia mengikuti suami menunaikan solat Jumaat di masjid berdekatan rumah keluarga mereka.

Menurutnya, di Guinea, wanita akan turut serta solat Jumaat di masjid dan influencer itu mengakui agak janggaI pada awalnya namun lama kelamaan berasa selesa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MADAM CAMARA (@filaamir)

Sdekah al-Quran di madrasah

Seusai solat Jumaat, Fila dan Adama telah menyampaikan sumbangan al-Quran kepada anak-anak tahfiz disana. Hal ini dik0ngsikannya di saluran Y0uTube Mr&Mrs Camara.

Sempat keliling madrasah lihat pembinaan

Dalam vlog mereka yang dimuat naik ke saluran Y0uTube, pasangan ini telah berkongsi perjalanan membeli al-Quran baharu dan membawanya ke madrasah sebelum diserahkan kepada anak-anak penghafal kitab suci itu.

Mereka juga mengambil kesempatan untuk mengelilingi madrasah tersebut untuk mengetahui serba sedikit mengenai tempat yang masih dalam pembinaan.

Pastinya perk0ngsian yang dibuat oleh Fila mendapat perhatian pengikutnya di media sosial kerana sentiasa memberikan vibe pos1tif ketika bersama suami.

Sudah tentu ramai yang memuji dan gemar melihat pasangan ini memberikan contoh yang baik buat masyarakat mengenai kehidupan berpasangan dengan individu berlainan budaya, adat dan negara.

VlDEO:

Sumber: lnstagram Fila Amir, Y0uTube Mr&Mrs Camara, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] FiIa Amir Gembira Ikut Suami Sdekah Al Quran Buat Anak2 Tahfiz Di Guinea"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*