[VlDEO] Pemandu Lamborghini Dkwa ltu Kereta Sewa, Tapi Owner Ded4h Pekerja Bengkel Yang Pandu Uji

Sebelum ini kami ada k0ngsikan gambar dan video yang menunjukkan kemaIangan melibatkan sebuah kereta mewah Lamborghini yang mermpuh Proton Perdana dari arah belakang sehingga terbaIik.

Kejad1an yang berlaku di Jalan Tun Razak pagi semalam telah membuatkan kesesakan truk. Bagaimanapun, kita bersyukur kerana semua mngsa hanya mengalami keceder4an ringan dan tiada kehiIangan ny4wa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOCKET Car Club (@vocketcarclub)

Pemandu Lamborghini sebenarnya bawa kereta sewa?

Tetapi, hari ini tersebar pula video menunjukkan seorang lelaki yang dipercayai pemandu Lamborghini mengaku yang kereta mewah itu bukan miliknya. Ini selepas ada seorang pengguna jalan raya membuat rakaman dan menunjukkan dua orang pemuda yang dipercayai membawa Lamborghini terbabit.

Itulah sedarlah awak, memang awak orang kaya tetapi tengok apa yang berlaku. – Kata lelaki yang merakam.

SaIah seorang pemuda itu kemudian menjawab secara sp0ntan yang kereta itu bukan miliknya, sebaliknya dia telah menyewa Lamborghini terbabit.

Tak ini bukan kereta saya, ini kereta sewa, – Balas pemuda terbabit.

Tidak berakhir di sini, tersebar pula perbualan whatsapp yang dipercayai pemilik Lamborghini menyatakan dua orang pemuda itu adalah pekerja bengkel. Mereka dikatakan sedang melakukan pandu uji tetapi telah membawa laju sehingga 200km/j. Mereka turut memberi alasan ‘brek tidak makan’ sebelum mermpuh beberapa kenderaan lain.

Dalam satu lagi perbualan Whatsapp, pemilik Lamborghini meluahkan rasa kec3wanya apabila pemuda terbabit cuba lepas tangan dengan menyatakan ia kereta sewa.

Ke$ disiasat mengikut Sksyen 43 (1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987. Ini selepas hasil ujian air kencing, pihak poIis mendapati kedua-dua pemandu terbabit beb4s dari pengaruh d4dah atau alk0hol.

VlDEO:

Kredit: om

Be the first to comment on "[VlDEO] Pemandu Lamborghini Dkwa ltu Kereta Sewa, Tapi Owner Ded4h Pekerja Bengkel Yang Pandu Uji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*