Temui AjaI Ketika Balik Dari Kerja, DigiIis Lori Selepas TerIanggar Iembu

Sungai Petani: Seorang pem4ndu kren m4ut apabila m0tosikal Bennelli yang ditunggang mel4nggar seekor lembu di Kilometer 91.1 Lebih Raya Utara Selatan, malam tadi.

Dalam kejadian jam 9 malam itu mngsa, Qh4irul Idh4m Baharuddin, 27, sedang dalam perjalanan dari tempat kerja ke rumahnya di Taman Gurun Jaya.

Mngsa men1nggal ditempat kejadian setelah m0torsikal yg ditungg4nginya mermpuh seekor lembu yg tiba2 berkeliaran di lebuh raya PLUS arah utara.

Mngsa yang bekerja sebagai pemandu kren di pulau pinang dipercayai dalam perjalanan pulang dari tempat kerja ke rumahnya .

Sebaik sampai di KM91.1 berhampiran Bendong , m0torsikal jenis Bennelli yg ditungganginya telah terl4nggar lembu yg entah dari mana datangnya.

Dalam masa yg sama, sebuah kereta yg dipandu oleh Rohisham bin rosli dan isterinya yg mengekori dibelakang m4ngsa turut mel4nggar seekor lagi lembu menyebabkan keretanya rmuk di bahagian hadapan.

Beliau dan isteri bagaimana pun tdak mengaIami sebarang keceder4an, Difahamkan, terdapat 3 ekor lembu yg berada di atas lebuh raya ketika kejadian berlaku, Rohisham dalam perjalanan pulang dari H0sptak Pulau Pinang ke Perlis.

Pihak kami yg kebetulan melalui lebuh raya yg sama cuba memberikan bntuan kcemasan kepada mngsa, namun pasukan par4medik dari HSAH sg petani yang tiba sejurus kemudian mengesahkan mngsa telah men1nggal dunia.

Menurut Timbalan Ketua PoIis Daerah Kuala Muda, Superintendan Anuar Abdul Rahman Abdul Rahim, mngsa dikatakan tdak nampak tiga ekor lembu yang sedang melintas di atas lebuh raya itu lalu mel4nggar salah seekor daripadanya.

Ak1bat pel4nggaran tersebut, m0tosikal mngsa hiIang kawalan mengakibatkan mngsa terj4tuh di tengah jalan dan dig1lis sebuah l0ri, katanya menerusi kenyataan pada Khamis.

Katanya, mngsa yang meng4lami keceder4an p4rah kemudiannya disahkan m4ut di tempat kejadian, Siasatan dijalankan dibawah Seksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Saksi kejadian diminta tampil ke mana-mana balai poIis berhampiran atau berhubung dengan pegawai penyi4sat trafik, Inspektor Mohd Hafeez Faesal A.Aziz di talian 011-32311232 untuk membntu sias4tan,katanya. Al fatihah.

Be the first to comment on "Temui AjaI Ketika Balik Dari Kerja, DigiIis Lori Selepas TerIanggar Iembu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*