Kegembiraan Mendaki Bertukar PiIu, KepaIa Terkena Batu Faiz Pngsan Jtuh Ke Dalam Tasik

Pasir Gudang: Lelaki ditemukan m4ti Iemas di Tasik Hijau Bukit Lunchu di sini, hari ini selepas terj4tuh ketika melakukan aktiviti mendaki bersama beberapa rakan.

Jurucakap Jabatan B0mba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) negeri Johor berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada jam 10.22 pagi.

Katanya, dua jentera Fire Rescue Tender (FRT) dan Unit Bantuan Perkhidmatan Kecem4san (EMRS) dengan kekuatan 15 anggota dari Balai B0mba dan PenyeIamat Pasir Gudang dan Balai B0mba Johor Jaya bergegas ke tempat kejadian.

Menurutnya, operasi mencari dan menyelamat diketuai oleh Timbalan Penguasa Bomba II, Ibrahim Omar melakukan pencarian di sekitar kawasan persisiran tasik.

Mngsa dikenali Mohd Faiz Daniel Maula Mohd Nor berusia 26 tahun akhirnya ditemukan di lokasi kedalaman 12 meter di tasik berkenaan pada 2.24 petang dan sejauh sembilan meter dari tempat dia dipercayai jatuh, katanya.

Katanya, sias4tan awal mendapati mngsa dipercayai dari Gelang Patah beriadah di kawasan berkenaan bersama lima hingga enam rakannya dan ketika mendaki bukit, terdapat batu jtuh terkena mngsa mengakibatkan dia terjtuh ke dalam tasik.

M4yat diserahkan kepada poIis bagi tindakan lanjut dan operasi tamat pada 3.30 petang, katanya menerusi kenyataan hari ini.

Semoga keluarga arwh tabah, perginya seorang anak yang baik dan amat disenangi rakan rakan yang pasti pemergian mengundang piIu semua orang. Al fatihah.

Be the first to comment on "Kegembiraan Mendaki Bertukar PiIu, KepaIa Terkena Batu Faiz Pngsan Jtuh Ke Dalam Tasik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*