[VlDEO] AjaI Afiqah Dan Hafiz DijaIan, Kereta Mereka Dirmpuh Pemandu M4buk MeIawan Arus

Shah Alam: Dua rem4ja m4ut apabila kenderaan dinaiki mereka bertembvng dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda yang dipandu secara meIawan arus di Kilometer 8.5 Lebuh Raya Persekutuan awal pagi tadi.

Kedua-dua mngsa dikenali Nur Afiq4h Abdul Karim, 18, yang merupakan pemandu dan penumpangnya, Muhammad H4fiz Syami Dzul Asri, 19,.

Pengarah Jabatan B0mba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Selangor, Norazam Khamis berkata, seramai lapan anggota termasuk pegawai dari Balai B0mba dan Penyelamat Shah Alam dikejarkan ke lokasi kejad1an sebaik menerima panggilan kecem4san pukul 1.51 pagi.

Katanya, pihaknya yang tiba tujuh minit kemudiannya mendapati kedua-dua mngsa ters3pit sebelum berjaya dikeluarkan pihaknya dan disahkan men1nggal dun1a di lokasi kejadian oleh pasukan perub4tan.

Berdasarkan maklumat awal mendapati kenderaan pacuan empat roda jenis Mitsubishi Triton dipandu lelaki berusia 24 tahun secara mel4wan arus di lokasi kejadian.

Pacuan empat roda itu kemudiannya bertembvng dengan dua mngsa yang menaiki kereta jenis Proton Wira Aeroback,katanya ketika dihubungi hari ini.

Norazam menjelaskan, myat kedua-dua mngsa diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan selanjutnya.

Pemandu Mitsubishi Triton itu bagaimanapun tidak mengalami sebarang keceder4an, jelasnya.

Kem4langan itu turut tular menerusi video berdurasi 29 saat memaparkan detik-detik insiden tersebut dengan perakamnya menyifatkan pemandu Mitsubishi Triton itu m4buk.

Semoga keluarga arwh tabah dan kemat1an Afiqah dan Hafiz terbela disebabkan kecuaian orang lain mereka jadi mngsa. Al fatihah.

VlDEO:

Be the first to comment on "[VlDEO] AjaI Afiqah Dan Hafiz DijaIan, Kereta Mereka Dirmpuh Pemandu M4buk MeIawan Arus"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*