Pndemik Buat Hati Farah Dijentik Untuk Bertudung, Duduk Rumah Rasa Kosong

PeIakon Farah Nabilah mengakui pndemik C0VlD-19 mengubah kehidupannya bagi mendekatkan diri kepada Allah selepas hatinya berasa kosong sepanjang perlu duduk di rumah akibat penuIaran wbak tersebut.

Menurut laporan Kosmo! Online, pelakon berusia 29 tahun itu berk0ngsi mengenai penghijrahannya dalam satu sesi siaran langsung di Instagram bersama usahawan Tya Ariffin, baru-baru ini.

“Sebenarnya dah lama nak pakai tudung, tapi mungkin Allah tak gerakkan hati lagi waktu itu. Sebelum C0VlD-19, kita selalu sibuk dengan kerja, sampaikan kadang-kadang terlepas atau tak sempat solat.

“Jadi bila duduk di rumah, rasa kosong dan seperti ada hilang sesuatu. Saya rasa, inilah juga yang dirasai ramai selebriti lain yang mengalami kekosongan itu iaitu Allah,” katanya.

Pelakon drama Cik Reen & Encik Ngok Ngek itu berkata, dia menyedari tdak menjalankan tanggungjawab sebagai hmba Allah dengan sebaiknya walaupun terlalu banyak nikmat yang diterima selama ini.

“Tuhan dah bagi macam-macam. Rezeki cukup, dapat kahwin dan ada anak. Dapat semua yang didoakan. Jadi kenapa saya tak nak tutup aur4t dan ikut suruhan Dia? Padahal Tuhan dah bagi macam-macam.

“Sebab itu saya ambil keputusan berhijab kerana dari situ, lebih mendekatkan saya kepada-Nya. Bila dah berubah, saya pun jadi takut nak buat jhat…

“…mengumpat dan d0sa-d0sa lain. Kalau ada rasa takut dalam hati, kita patut bersyukur, sebab kalau tiada, itu bhaya,” ujarnya.

Selain Farah, selebriti lain juga terbuka hati untuk berhijab sejak bulan lalu antaranya Izara Aishah, Siti Elizad, Betty Rahmad, Nana Mahazan, Vicha Saywho, Aprena Manrose dan ramai lagi.

Sumber: Kosmo! Online (Nor Eryani Yusup), omm

Be the first to comment on "Pndemik Buat Hati Farah Dijentik Untuk Bertudung, Duduk Rumah Rasa Kosong"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*