[VlDEO] Pilot Kacak Mohamad Fajar, SaIah Seorang K0rban Rimbun Air

Jakarta: Sebuah pes4wat kargo kecil Rimbun Air yang terhemp4s di sebuah pergunungan di rantau Papua, Indonesia telah mengorb4nkan tiga krew di dalamnya, kata poIis.

Pesawat Rimbuan Air putus hubu-ngan bersama pihak berkuasa kawalan udara sejurus sebelum ia dijangka mendarat di sebuah lapangan terbang di keregenan Intan Jaya, Papua, kata poIis dan pegawai pengangkutan.

Menurut ketua agensi penyeIamat Timika, George Leo Mercy Randang penyelamat telah tiba di lokasi n4has dan mengesahkan kesemua anggota kru terk0rb4n.

Mereka terdiri dari juruterbang, H Mirza, pembantu juruterbang, Mohammad Fajar dan mekanik, Iswahyudi.

Keadaan cuaca di lapangan terbang tdak begitu baik, ia meramalkan pesawat itu boleh mendarat namun landasan dalam pemandangan yang kurang jelas, kata jurucakap poIis Papua, Ahmad Mustofa Kamal.

Bngkai pesawat Twin Otter 300 Rimbun Air telah ditmui oleh penduduk tempatan tiga jam selepas itu dekat sebuah kampung di tanah tinggi, kata poIis Papua.

Imej-imej yang disiarkan oleh pasukan penyel4mat hari ini menunjukkan sisa2 bertaburan di kawasan hutan.

Sektor penerbangan Indonesia yang pantas berkembang sudah lama dijejaskan dengan kebimbangan kesel4matan dengan pesawat itu pernah ditegah dari ruang udara AS dan Eropah. Al fatihah.

VlDEO:

Be the first to comment on "[VlDEO] Pilot Kacak Mohamad Fajar, SaIah Seorang K0rban Rimbun Air"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*