“Ya Allah Adik” – Dijemput lIahi Ketika Sedang Cari Rezeki Bawa Pelancong

Kinabatangan: Sebak Iuahan seorang kakak pemergin adik tersayang ketika sedang berkerja membawa van pelancong, lewat malam tadi van yang dipandu telah terlibat kemaIangan dan dia disahkan men1nggal dunia ditempat kejadian.

Awani melaporkan Pemandu dan penumpang sebuah van persiaran m4ut selepas kenderaan dinaiki mereka terl4nggar belakang sebuah lori di Jalan Lahad Datu ke Sandakan, berdekatan Simpang Estet Kertam, lewat malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.25 malam itu, pemandu dikenali sebagai Muhammar Ghadafi Abdul Ghafar, 38, dan penumpang Mohd Ridzuan Madarup, 42, men1nggal dun1a di lokasi kejadian akibat keceder4an p4rah di b4dan.

Difahamkan van berkenaan sedang dalam perjalanan dari Semporna ke Kota Kinabalu sebelum terlibat kem4langan dengan lori 10 tan terbabit.

Ketua Balai B0mba dan Penyelamat Kinabatangan, Nurul Azlan Shah Jamalludin berkata, pihaknya menerima panggilan kecem4san pada jam 11.30 malam dan bergegas ke lokasi bersama enam anggota b0mba.

Terdapat dua mngsa lelaki tersepit dalam van pelancongan berkenaan, Anggota b0mba kemudiannya berusaha mengeluarkan kedua-dua lelaki berkenaan. Usaha mengeluarkan kedua mngsa dijalankan kira-kira 40 minit.

Sebaik dikeluarkan, kedua-duanya disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian,M4yat mngsa kemudian diserahkan kepada pihak poIis untuk tindakan lanjut, katanya ketika dihubungi pada Sabtu.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Kinabatangan, Superintendan Dzulbaharin Ismail berkata, kejadian berpunca daripada van persiaran tersebut yang dipercayai dipandu laju.

Van berkenaan kemudiannya telah mel4nggar kon yang dipasang di bahagian belakang lori treler yang r0sak lalu mel4nggar belakang lori treler tersebut.

May4t sudah dihantar ke bilik m4yat H0spital Kinabatangan untuk disaring swab test COVID-19 dan dibd4h si4sat, Ke$ dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987, katanya. Al fatihah.

Be the first to comment on "“Ya Allah Adik” – Dijemput lIahi Ketika Sedang Cari Rezeki Bawa Pelancong"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*