[VlDEO] Wanita Mahu Masuk lsIam Sebelum Ditdurkan, FrontIiner Bantu Ucap Syahadah

Meskipun pndemik C0VlD-19 dianggap sebagai mengal4ncam nywa, namun masih terdapat hikmah di sebalik kejadian bagi segelintir individu sekali gus dapat mendekatkan diri dengan Sang Pencipta.

Terbaharu, tuIar sebuah video di media sosiaI yang dimuat naik oleh pengguna laman Faceb0ok, Jhaysa Daud hari ini memaparkan seorang wanita dipercayai pes4kit C0VlD-19 terbuka hati bagi memeIuk Islam.

“Seorang wanita di Sandakan, Sabah minta masuk Islam sebelum ditdurkan,” dkwa Jhaysa menerusi ruangan kapsyen p0sting tersebut.

Menerusi rakaman berdurasi dua minit 15 saat itu, wanita berkenaan dilihat sedang terb4ring di atas katil h0spital dengan menggunakan tiub bntuan pernfasan sebelum didatangi beberapa petugas kesihatan.

Petugas tersebut yang lengkap dengan pakaian perlindungan diri (PPE) turut memegang sekeping kertas tertulis dua kalimah syahadah bagi memudahkan proses pengisIaman.

“Okey aunty, aunty tahu kan apa kita mahu buat. Kita dah belajar tadi kan. Kasi niat, seikhlas hati,” kata petugas berkenaan.

Selepas mengangkat jari telunjuk, wanita tersebut secara perlahan-lahan mengikuti lafaz yang disebut petugas itu sehingga selesai termasuk maksud di sebalik kalimah suci Allah SWT itu.

“Alhamdulillah aunty, dengan mengucap dua kalimah syahadah tadi, aunty sudah menjadi Muslim ya. Muslim sudah amin,” ujarnya.

Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut dan kesahihan mengenai rakaman video tersebut yang telah mengundang pelbagai reaksi pos1tif warganet.

Video itu menerima 5,900 perk0ngsian setakat ini dan 4,000 tanda suka selain ratusan komen netizen yang rata-rata meluahkan rasa syukur serta mendoakan agar wanita berkenaan diberi kesembuhan.

T0nton VlDEO Penuh:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Video Dakwah (@videodakwah.my)

Sumber: Faceb0ok Jhaysa Daud , Instagram Video Dakwah, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Wanita Mahu Masuk lsIam Sebelum Ditdurkan, FrontIiner Bantu Ucap Syahadah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*