[VlDEO] Wanita TuIar Minta Masuk lsIam Sebelum Ditdurkan Kini Semakin Smbuh Dari C0VlD-19

SANDAKAN: Wanita yang videonya tuIar memeIuk Islam sejak semalam, kini semakin smbuh daripada C0VlD-19.

Anak kedua wanita itu, Fringco John Wayne @ Firdaus Abdullah, 45, berkata video berkenaan dirakam pada 9 September lalu.

Ibunya, Laimi Tinggi @ Nur Laila Abdullah, 65, dimasukkan ke w4d C0VlD-19 di H0spital Duchess of Kent (HDOK) Sandakan, pada 4 September selepas ced3ra akibat terjtuh.

“Selepas ke h0spital, ibu turut disahkan dijngkiti C0VlD-19. Sejak itu, kesihatan ibu semakin mer0sot. Pada pagi 9 September d0ktor kemudian menghubugi saya dan memaklumkan ibu berada di tahap lima C0VlD-19.

“Saya kemudian meminta petugas w4d membantu agar saya dapat membuat panggilan video bersama adik-beradik yang lain,” katanya ketika ditemui hari ini.

Firdaus berkata, ketika dalam panggilan video itu, ibunya sempat meluahkan hasrat untuk memeIuk Islam jika keluar w4d kelak.

“Melihat keadaan ibu yang merisaukan ditambah lagi dengan s4kit buah pnggang tahap empat, saya meminta pertoIongan petugas h0spital membantu ibu melafazkan khalimah syahadah pada hari berkenaan.

“Alhamdulillah dengan bantuan tiga jururwat, ibu akhirnya memeIuk Islam dan kami adik-beradik sangat gembira sehingga menitiskan air mata. Kami juga meminta keadaan itu dirakamkan,” katanya sambil menambah empat daripada lima adik beradiknya sudah lama memeIuk Islam.

“Jadi bermula selepas itu hari demi hari kesihatan ibu semakin baik. Dia kembali ada tenaga dan beberapa hari lalu bekalan oks1gen pun sudah dibuka,” katanya.

Dalam pada itu, Firdaus men4fikan ibunya dip4ksa memeIuk Islam di wad berkenaan seperti tuIar sebelum ini.

“Kami yang meminta jurur4wat melakukan perkara berkenaan. Jadi saya harap tiada pihak meIemparkan t0hmahan kepada jururawat dan pihak h0spital,” katanya.

VlDEO:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Video Dakwah (@videodakwah.my)

Sumber: BH

Be the first to comment on "[VlDEO] Wanita TuIar Minta Masuk lsIam Sebelum Ditdurkan Kini Semakin Smbuh Dari C0VlD-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*