Usahawan Redha Ank DiIahirkan SUMBlNG – “Lambat P0st Gmbar Bukan Sebab MaIu”

Usahawan, penceramah motivasi dan seIebriti media sosiaI, Andika Putera men4fikan kononnya dia maIu untuk berk0ngsi keadaan wajah ank sulung Alisha Puteri yang diIahirkan dengan keadaan bibir sumb1ng, bulan lalu.

Menerusi satu perk0ngsian di laman Instagram, lelaki berusia 24 tahun itu sebaliknya menunggu tempoh 44 hari sebelum mended4hkan wajah b4yi perempuannya di media sosiaI.

“Anak hebat, anak luar biasa, anak yang kuat. Anak kami, adalah seorang cIeft lips (sumb1ng), kami dah tahu waktu b4by masih lagi kandugan umur 5 bulan.

“Dika tak p0st gambar Alisha, bukan maIu, bukan takut mulut orang, tapi nak tunggu Alisha besar sikit, baru Dika akan p0st. Harini cukup 44 hari umur Alisha, Dika post.

“Adakah terfikir banyak nak p0st? Tak. Sebab Dika bersyukur apa sahaja yang Allah bagi. Dika bersangka baik dengan apa sahaja Allah bagi. Kita ini hmba Allah, kita ikut jalan Allah, bukan Allah ikut apa yang kita nak,” tulisnya di laman Instagram.

Menurut Andika, isterinya Ananda Natasha sedih apabila mengetahui anak mereka mengalami sumb1ng ketika b4yi itu masih dalam kndungan kerana memikirkan tanggapan orang ramai sebelum belajar menerima ujian diberikan Allah SWT.

“Tapi tak lama, Alhamdulillah. Dika bahagia di dalam. Nampak kasih sayang Allah di setiap ujian. Disini lah kasih sayang Allah, nak kita bergantung padanya. Nak kita teguh tauhid hati kita.

“Tak kisah lah, mak ayahnya, Alisha. Mesti ada sebab baik . Mesti ada hikmah yang sangat indah Allah cipta macam ni. Tidak mungkin saja saja sebab Allah adalah Maha Pencipta yang Sempurna, sebaik-baik ciptaanNya,” katanya.

Sementara itu, dia turut memaklumkan anknya bakal menjalani pembdahan plastik sekali gus dapat memuIihkan keadaan bahagian bibir pada November nanti.

“Perjalanan @alisha_puterii , dia akan buat pembdahan lagi tiga bulan. Harap semua boleh beri sokongan positif kat b4by,” kongsinya.

Terdahulu, Andika mencetuskan kontr0versi apabila mengulas ksu cur4ng dengan menyatakan perbuatan itu adalah dengan izin Allah selain kec4man netizen terhadap video promosi produk kesihatan lelaki yang diIakonkan berbaur Iuc4h.

Sumber: Instagram Andika Putera, OMM

Be the first to comment on "Usahawan Redha Ank DiIahirkan SUMBlNG – “Lambat P0st Gmbar Bukan Sebab MaIu”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*