[VlDEO] “Orang Tu Pun BIur” – Tiba2 lsIamkan Seorang Lelaki, lnstafamous Dikcam Lagi

Selebriti media sosiaI, Aisar Khaledd sekali lagi mengundang kec4man pengguna media sosiaI apabila menghasilkan satu video memaparkan dirinya mengisIamkan seorang saudara baharu.

Menerusi laman Twitter, seorang pengguna @Najmi__Haikal berk0ngsi semula video Instafamous berusia 21 tahun itu supaya warganet boleh memberikan pandangan masing-masing terhadap tndakan tersebut.

K0men sikit pasal video ni

Rakaman berdurasi dua minit itu memperlihatkan Aisar yang juga pelakon baharu melakukan pendekatan secara berdakwah dengan menceritakan mengenai matlamat hidup sebagai manusia di atas dunia.

“Satu hari nanti bro, kita m4ti selama-lamanya. Ni dunia, takde apa-apa. Sebab tu I cakap bila kita selalu ingat m4ti, kita akan rasa apa perlu buat kat dunia ni.

“Jadi dua je pilihan, syurga atau ner4ka. Mana You mahu masuk? Syurga, betul. Tapi mestilah kita kena taat pada Allah SWT.

“Dalam hidup kita ni, berapa ramai yang m4ti takde agama? M4ti tkde Islam. Rasa macam hidup ni penuh masaIah, tau-tau m4ti. Akhirnya masuk ner4ka,” kata peIakon kacukan Melayu-Jordan itu.

Selepas bercerita tentang syurga atau ner4ka, peIakon drama Lelaki Lingkungan Cinta itu mengajar saudara baharu berkenaan mengucapkan dua kalimah syahadah sebelum saling berpeIukan antara satu sama lain.

“Masya-Allah, You dah Islam brother. Allah dah sayang You, syurga untuk You. Allah dah tulis nama You kat syurga,” ujarnya.

P0sting tersebut diulang kicau sebanyak 251 kali dan menerima pelbagai reaksi netizen yang mempersoaIkan tindakan serta kelayakan Aisar bagi mengislamkan orang lain.

Menurut mereka, terdapat cara yang lebih tertib dalam penyampaian sekali gus tidak kelihatan seperti paksaan bagi seseorang itu memilih untuk memeluk IsIam.

Selain kontr0versi eksperimen ‘babi air’, Aisar juga pernah dikec4m apabila menjadikan pemergian penyanyi Allahyrham Siti Sarah sebagai ‘c9ntent’ video di saluran Y0uTube.

Sumber: Twitter @Najmi__Haikal, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] “Orang Tu Pun BIur” – Tiba2 lsIamkan Seorang Lelaki, lnstafamous Dikcam Lagi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*