Tr4gis Pmergian Mu Mustaqim, Pemandu J&T M4ut Lori Terbkar

Johor Bahru: Seorang pemandu lori J & T yang sedang membuat penghantaran barang tersep1t gagaI disel4matkan apabila lori dipandunya terb4bas lalu terb4kar di jalan berhadapan RTM Johor Bahru, Jalan Tasik Utara-Larkin, di sini pagi tadi.

Kejadian jam 11.46 pagi itu mer4gut ny4wa Mustaqim 23 tahun.

Difahamkan, m4ngsa cuba mengeIak kon yang berada di atas jalan dan terb4bas mel4nggar pokok di bahagian tengah jalan.

Orang awam cuba membantu bagi memadamkan keb4karan dan menyelamatkan mngsa, namun ap1 marak dengan cepat.

Seramai 10 anggota b0mba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Larkin bersama sebuah Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS), unit bermotor bomba dan pacuan empat roda Toyota Hilux dikejarkan ke lokasi kejadian.

Ketua Operasi dari Balai B0mba dan Penyelamat Larkin, Timbalan Penguasa B0mba, Mohd. Suhaimi Jamal berkata, pemeriksaan mendapati terdapat pemandu lori terperngkap di dalam lori lima tan itu ketika pihak b0mba tiba di lokasi.

Setibanya pasukan b0mba tiba di lokasi, didapati benar berlaku kebkaran sebuah lori yang terb4bas. Terdapat seorang mngsa yang ters3pit dan rentvng di dalamnya.

Anggota b0mba membuat pemadaman dan cuba mengeluarkan mngsa, Mngsa disahkan telah men1nggal oleh pegawai Kementerian Kesihatan yang ada di lokasi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pasukan operasi bertindak menggunakan satu aliran salur bantu bagi memadamkan keb4karan yang menyebabkan 70 peratus kemusn4han pada lori tersebut.

Semoga keluarga arwh tabah dia seorang anak yang baik gigih mencari rezeki buat keluarga tidak disangka aj4lnya sebegitu. Al fatihah.

Be the first to comment on "Tr4gis Pmergian Mu Mustaqim, Pemandu J&T M4ut Lori Terbkar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*