“Hanina Rindu Mak”, Iuahan Trakhir Arwh Sebelum MninggaI Dunia KemaIangan

Taiping: Hasrat seorang g4dis yang berkerja sebagai peng4wai Kawalan mutu di Klang untuk pulang ke Kampungnya di Taiping Perak disempurnakan oleh Mr Wan Cai Official.

Ini lah detik yang paling memiIukan dia terlalu rindu ibu dan keluarga dikampung namun terhaIang oleh pndemik dan Plan Pemulihan Negara (PPN) yang tdak mengizinkan semua orang untuk merentas negeri.

Namun gadis ini pulang juga tapi sebagai jn4zah setelah terlibat dengan kemaIangan semasa diperjalanan pulang dari kerja, sungguh memiIukan apa yang berlaku.

Allahyrhamah Hanina Badrul Hisham,25, ada mengatakan rindu untuk pulang kerumah keluarganya di Perak.

Hasratnya itu dimaklumkan kepada tunang dan abang kandungnya seminggu yang lalu.

Dan malam ini anak kelima dari tujuh adik beradik ini benar² pulang,Pulangnya kepangkuan keluarga sebagai jn4zah.

Kepulangannya tidak kembali lagi, Dikatakan arwh men1nggal dunia selepas terIibat dengan satu kemaIangan jalanraya.

Kejadian yang mer4gut ny4wanya itu berlaku sewaktu arwh dalam perjalanan untuk pulang kerumah sewanya.

Ketika itu arwh dalam perjalanan pulang dari tempat kerjanya, motosikal yang ditunggang oleh arwh secara bersendirian telah meIanggar sebuah lori 1 tan dari arah bertentangan yang membelok secara tiba² untuk memasuki satu simpang.

Akibat dari peUanggaran kuat yang berlaku, Arwh telah mengalami ced3ra p4rah dan men1nggal dunia ditempat kejadian tidak lama kemudian.

Hasrat arwh yang berkerja disebuah kilang ini telah kami tunai, jn4zah dihantar pulang kerumah keluarganya dikemunting hasil kerjasama UKVJ HQ dan rakan gabungan VJTI.

Sukerelawan VJTI melaksanakan tugasan dengan bersungguh, mereka hanya bergerak pulang setelah jen4zah selamat dikbumikan di tanah perkburan islam Masjid Jamek Kemunting Taiping Perak.

Semoga keluarga arwh tabah. Yang Maha esa lebih sayangkan arwh, hasratnya untuk mendirikan rumah tangga dengan pilihan hatinya tdak kesampaian. Al fatihah.

Be the first to comment on "“Hanina Rindu Mak”, Iuahan Trakhir Arwh Sebelum MninggaI Dunia KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*