[VlDEO] Bapa KesaI, Ank AUTlSTlK Diksari Pengetua Pusat Asuhan Hingga Cedra

Siapa yang tak ger4m melihat ank yang dihantar ke pusat asuhan atau sekolah khusus dengan membayar yuran bulanan yang mahal namun diperlakukan dengan k4sar oleh tenaga pengajar disitu.

TerkiIan dan rasa m4rah

Hal tersebut dirasai sendiri oleh seorang bapa yang meluahkan rasa kesaI dengan apa yang terjadi kepada anaknya. Menerusi Facebo0k Tengku Aminuddin Syafiq, dia telah menyatakan bahawa anaknya yang mengh1dap aut1stik mengalami keceder4an susulan diperIakukan dengan k4sar sewaktu berada di pusat asuhan tersebut.

Dalam penjelasan pengguna Faceb0ok itu, dia telah melihat rakaman video litar tertutup (CCTV) dan jelas kelihatan anaknya seakan tkut dengan saIah seorang guru disitu.

KesaIahan anknya yang tdak mahu makan dan mengeluarkan semula makanan dari dalam mulut telah membuatkan guru berkenaan ‘naik angin’ dan meng4sarinya.

Jelas Tengku Aminuddin Syafiq lagi, tndakan tersebut sama sekali tdak dapat diterimanya dan sudah membuat laporan poIis serta membawa anknya mendapatkan rwatan.

Segala bukti juga telah ditunjukkan seperti rakaman CCTV, laporan poIis serta gambar keceder4an anaknya akibat tndakan kasar guru merangkap pengetua pusat asuhan tersebut.

Sehubungan dengan perk9ngsian yang dibuat Tengku Aminuddin itu, rata-rata warganet telah meninggaIkan k0men dengan menzahirkan rasa geram melihat pelaku yang sesuka hati bertindak k4sar terhadap kanak2 hanya disebabkan hal kecil.

Tanggungjawab yang sepatutnya digalas dengan amanah bukanlah satu tiket untuk berbuat sesuka hati lebih-lebih lagi kepada kanak2 yang mengh1dap aut1stik.

VlDEO:

Sumber: FB Tengku Aminuddin Syafiq, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Bapa KesaI, Ank AUTlSTlK Diksari Pengetua Pusat Asuhan Hingga Cedra"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*