[VlDEO] Smpah Terbang Keluar Dari Kereta, Wanita Kutip & Iempar Semula Ke Arah Pemandu

Membuang smpah sesuka hati merupakan satu tndakan kurang bijak yang dilakukan oleh sesetengah masyarakat yang tdak beretika.

Lebih-lebih lagi membu4ng smpah di kawasan awam seperti ketika menunggu lampu isyarat bertukar warna. Ia pastinya satu tindakan b1adap dan sudah tentu mencem4rkan kebersihan kawasan sekitar.

Hal ini dik0ngsikan sendiri oleh seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @sitisitieliza apabila memuat naik video menghampiri seorang pemandu kereta yang sesuka hati menc4mpakkan smpah ke luar tingkap kereta ketika menunggu lampu isyarat.

Kutip balik smpah yang dibuang

Wanita tersebut bertindak mengutip smpah yang dibu4ng dan memberikan semula kepada pemandu kerana individu tersebut sudah dua kali melakukan hal sama ketika di lampu isyarat berkenaan.

“Jenis bebaI! kereta besaq otok kecek! padan muka hang! tu sampah kedua hang buang tau dak? 1st sebelum hang buang tu aku tengok ja. Ingat tak buang dah. Ehhh hang buang 1 lagi rilek ja nohhh. b0do piang,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Kita perlukan orang macam akak

Sehubungan dengan perkol0ngsian tersebut, ruangan komen TikT0k @sitisitieliza telah menerima pelbagai komen daripada warganet.

Rata-rata daripada mereka menyokong tindakan pengguna TikT0k itu bagi memberi kesedaran kepada pemandu tdak bertanggungjawab tersebut.

VlDEO:

Sumber: TikT0k @sitisitieliza, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Smpah Terbang Keluar Dari Kereta, Wanita Kutip & Iempar Semula Ke Arah Pemandu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*