[VlDEO] “Susah Sangat Cari Jod0h”- Tak Bercinta, Pemuda Last2 Merisik Rakan Sekerja

Kadang kala seseorang itu telah lama berusaha menemui pasangan hidup, tetapi bayangan jod0h masih belum berkunjung tiba sehingga terpaksa melupakan hasrat untuk berkahwin buat seketika.

Namun dalam sibuk mencari, rupa-rupanya si dia ada di depan mata. Mungkin sudah ditakdirkan untuk hidup bersama, siapalah kita mahu mempersoaIkan apa yang ditetapkan Allah SWT.

Situasi seperti itu terjadi kepada seorang pemuda, Naufal Isfahan Hasmee apabila bakal mendirikan rumah tangga dengan rakan sekerjanya yang dikenali sebagai Nurul Annisa tidak lama lagi.

Setelah lama mencari

Menerusi perk0ngsian video di apIikasi TikT0k dan laman Instagram, pemuda berusia 27 tahun itu mengakui sukar mencari suri di hati sebelum mengambil keputusan bagi merisik gadis tersebut.

Tak payah bercinta

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAUFAL ISFAHAN HASMEE (@encik.izzz)

“Susah sangat cari j0doh, sudahnya terus pergi merisik kawan sekerja. Selesai,” tulisnya yang lebih mesra dipanggil Izz.
Berdasarkan video berdurasi 37 saat tersebut, dia yang bekerja dalam bidang perkhidmatan menunda kenderaan (towing) berk0ngsi momen ‘sweet’ bakal isterinya yang dibawa membeli sebentuk cincin di sebuah kedai emas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NAUFAL ISFAHAN HASMEE (@encik.izzz)

Tambah Izz, dia seolah-olah tidak percaya sudah menemui j0doh yang dicari selama ini sekali gus bakal menamatkan zaman bujang dengan rakan baik sendiri.

“Manis itu tarikkan, tapi sentiasa mengaku salah & sentiasa mintak maaf itu idaman. Macam tak percaya je tiba-tiba dah jadi tunang,” katanya menerusi satu lagi video di Instagram.

Video di TikT0k berkenaan meraih 285,000 tontonan dan ratusan k0men warganet yang tumpang gembira selain mengucapkan tahniah serta mendoakan agar urusan pasangan itu dipermudahkan untuk ke jinjang pelamin.

Sumber: TikT0k @encik.izzzz , Instagram Naufal Isfahan Hasmee, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] “Susah Sangat Cari Jod0h”- Tak Bercinta, Pemuda Last2 Merisik Rakan Sekerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*