Salam Tkziah, Penyanyi Gmie Screen MninggaI Dunia

Allahyrham Gmie atau nama sebenarnya, Hajmi Ibrahim mninggaI dunia pada usia 50 tahun akibat pnyakit buah pnggang berIubang.

Penyanyi terkenal yang juga vokalis kumpulan Screen, Gmie menghmbuskan nam4fas trakhir pada pukul 2.30 pagi tadi di H0spital Tengku Ampuan Rahimah, Klang.

Allahyrham Gmie atau nama sebenarnya, Hajmi Ibrahim mninggaI dunia pada usia 50 tahun akibat pnyakit buah pnggang berIubang.

Menurut anak Allahyrham, Siti Hadirah, beberapa hari sebelum ini, ayahnya kurang sihat dan hiIang selera makan.

Bahkan, kata Siti Hadirah, Allahyrham juga pngsan di rumah sebelum keluarga menghubungi ambuIans.

“Abah pngsan sebab kekurangan d4rah. Keluarga buat keputusan bawa Allahyrham ke h0spital. Semasa dir4wat di h0spital, keadaan abah stabil dan kami sempat juga membuat panggilan video.

“Bagaimanapun, dalam pukul 1.30 pagi tadi, d0ktor menghubungi kami memaklumkan abah kr1tikal sebelum abah menghmbuskan n4fas terakhir,” ujar Siti Hadirah dalam kiriman mesej menerusi Instagram.

Gmie menempa nama sebagai antara penyanyi terbaik negara menerusi kumpulan Screen yang masyhur dengan lagu ‘Bila Cinta Didusta’.

Allahyrham pernah menyertai pertandingan Gegar Vaganza musim ketiga terbitan Astro pada 2016.

Sementara itu, pengurus peribadi Allahyrham Gmie, Fuad Syahrin Misbah berkata, sudah hampir dua tahun Gmie diuji dengan peny4kit buah pnggang berIubang.

Sepanjang tempoh itu juga, Allahyrham, kata Fuad, lebih senang tidak menghebahkan keadaan kesihatannya kepada umum.

“Beliau tidak mahu kawan-kawan dan peminatnya terlalu memikirkan penderit4an yang dilalui. Selagi boleh melaluinya, Allahyrham tidak mahu susahkan sesiapa.

“Saya sendiri hanya mengetahui mengenai sak1tnya selepas setahun beliau disahkan oleh d0ktor berhadapan masalah itu,” kata Fuad dalam nada sbak ketika dihubungi.

Sumber: Awani

Be the first to comment on "Salam Tkziah, Penyanyi Gmie Screen MninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*