AjaI Kak Yah Otw Balik Kampung, Tercmpak KeIuar Kereta Ketika KemaIangan

Jeli: Wanita m4ut dig1lis kenderaan lain selepas tercmpak keluar dari kereta dipandu suaminya yang terbabas dalam kem4langan di Kilometer 130, Jalan Raya Timur Barat di sini, hari ini.

Dalam n4has pada 11.30 pagi itu, m4ngsa, Kamariah Wahab, 47, m4ut di lokasi kejadian.

Sbak Iuahan insan insan yang mengenali arwh pemergian yang amat mengjutkan, baru dia bergembira 2 minggu lalu terima menantu bila anak perempuannya selamat melangsungkan perkahwinan tak sangka kini keluarga nya bersed1h dengan apa yang berlaku dan yang men1mpa dirinya.

Al fatihah, Ya Allah semoga arwh ditempatkan bersama sama orang orang yang beriman.

Macam tak percaya dengar perkhabaran kehiIangan sahabat sejak kecil, sekampung, Kamariah Wahab rancangan kita untuk bertemu bila balik kampung tidak kesampaian, kerana hanya myat kau yang balik.

Untuk keluarganya semoga tbah dengan ujian ini, m4ti itu pasti kita semua pun akan menyusul suatu hari nanti , kejadian sangat tr4gis perjalanan balik kampung – Asmaniza Hassan.

Ketua PoIis Daerah Jeli, Deputi Superintendan Ahmad Arifin berkata, sebelum kejadian, m4ngsa bersama suami dan tiga anak mereka menaiki kereta Proton Wira dari arah Gerik, Perak.

Sebaik tiba di lokasi, kenderaan itu hiIang kawalan ketika melalui satu selekoh dan terb4bas masuk ke laluan bertentangan.

Proton Wira itu meIanggar Toyota Vios dan Perodua Alza yang datang dari hadapan.

Ak1bat daripada perIanggaran itu, m4ngsa tercmpak keluar dari kereta lalu digiIis Perodua Alza manakala Proton Wira dinaiki mereka terbkar, katanya ketika dihubungi, hari ini.

Beliau berkata, suami mngsa p4rah manakala tiga anak, Siti Razanah Abd Razak, 18, ced3ra ringan manakala Nur Hafeza, 16 serta Nur Zahira, 10, bngkak di lutut kanan.

Pemandu serta penumpang Toyota Vios ced3ra ringan manakala dua beranak yang menaiki Perodua Alza tdak ced3ra.

M4yat wanita itu dibawa ke H0spital Jeli untuk proses bed4h s1asat dan ke$ dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987, katanya.

Sementara itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jeli, Penolong Penguasa Bomba Adni Ibrahim berkata, pihaknya menerima panggilan kcemasan pada 11.37 pagi dan lapan pegawai serta anggota bergegas ke lokasi.

Kami difahamkan mngsa dan keluarganya dalam perjalanan dari Sungai Petani, Kedah dan ingin ke Kuala Krai.

Selepas merempvh dua kenderaan lain, Proton Wira itu dikatakan berpusing beberapa kali sebelum terbkar dan sebaik kami tiba, kereta itu masih terbkar namun tdak marak.

Kami mengambil masa tiga minit untuk memadamkannya, katanya, semoga keluarga arwh tbah, tak disangka perjalanan balik kampung berakhir dengan tr4gedi. Al fatihah.

Be the first to comment on "AjaI Kak Yah Otw Balik Kampung, Tercmpak KeIuar Kereta Ketika KemaIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*