[VlDEO] “Saya Bangga Dengan Suami”- Iuahan lsteri Anggota B0mba M4ut Ketika Bertugas

Salah seorang anggota b0mba dari Balai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Bandar Baru Segamat yang dilaporkan ced3ra selepas terkena Ietupan ketika operasi memadam kebkaran di sebuah kilang memproses habuk kayu di Segamat telah disahkan mninggaI dunia awal pagi tadi.

M4ut disebabkan kecderaan p4rah

Mohd Firdaus Sulaiman, 32, dilaporkan mninggaI dunia selepas mengalami kecderaan p4rah kesan daripada Ietupan tersebut. Dia dan seorang lagi rakan sekerja sebelum ini telah dikjarkan ke Unit Rwatan Rapi (lCU) H0spital Segamat.

Menerusi Harian Metro, Ketua Balai B0mba dan Penyelamat Bandar Baru Segamat, Mazuki Ismail berkata, Mohd Firdaus Sulaiman disahkan mninggaI dunia di H0spital Segamat pada jam 4.15 pagi.

“Jnazahnya akan dikbumikan di Jalan Zaitun, Sikamat, Seremban, Negeri Sembilan,” katanya.

Pemergil1an anggota b0mba tersebut telah melninggaIkan seorang isteri, Nurul Jannah Abd Hamid Khan, 29, dan anak perempuan Aisy Alisha Mohd Firdaus, 3.

“Terima kasih jadikan saya bidadari awak”

Sehubungan dengan itu, menerusi Iuahan terbaru sang isteri di media sosiaI, dia memaklumkan yang jnazah allahyrham suaminya sudah selamat dikbumikan.

Menurut Jannah, dia begitu seronok menghantar jnazah suaminya di tanah perkulburan kerana tahu yang allahyrham pergi dalam keadaan syahid.

Bangga dengan suami

Dia akui sangat bangga menjadi isteri kepada seorang anggota bomba dan seorang suami yang terlalu mencintainya. Walaupun sedar yang suaminya sudah mninggaI dunia, namun kasih sayang lelaki itu sangat besar dan tiada galang gantinya.

Dia yang redha dengan pemerg1an suami tersayang menzahirkan rasa terima kasih yang tidak terhingga buat sosok lelaki itu yang mengajarnya untuk menjadi seorang wanita yang kuat.

Adakan bacaan yassin semasa suami di lCU

Terdahulu, Jannah ada memuat naik beberapa gambar bacaan yassin yang diadakan bagi mendoakan kesejahteraan suami selepas mengetahui allahyrham mengalami kemaIangan ketika sedang bertugas memadamkan kebkaran.

Untuk makluman, kejadian yang berlaku pada Sabtu jam 10 pagi itu telah mengakibatkan seorang anggota bomba dan seorang anggota pasukan tindakan kecem4san (ERT) kilang cedra p4rah, manakala seorang lagi anggota bomba meIecur akibat terkena Ietupan sewaktu operasi memadam kebkaran di sebuah kilang memproses habuk kayudi Segamat,

Mngsa adalah Syed Putra Syed Mohd Al Atas, 52; Mohd Firdaus dan anggota ERT kilang Mohamad Azuraini Mahrani, 40.

Kesan Ietupan menyebabkan Mohd Firdaus dan Mohamad Azuraini yang berada di tingkat tiga tercmpak kira-kira 10 meter ke tingkat bawah, manakala Syed Putra yang berada di tingkat bawah meIecur di belakang kepaIa selepas terkena bahang Ietupan,.

Mohd Firdaus dan Mohamad Azuraini dirawat di unit rwatan rapi (lCU) H0spital Segamat, manakala Syed Putra menerima rwatan pesak1t luar di h0spital sama.

Sumber: Harian Metro (Ahmad Ismail), Faceb0ok Mem Jannah, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] “Saya Bangga Dengan Suami”- Iuahan lsteri Anggota B0mba M4ut Ketika Bertugas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*