Allahyrhamah Pn Norul & 8 Anak Yang MninggaI Dunia Merupakan Asnaf LZS

Kuala Lumpur: P0lis sudah mengenal pasti 10 individu m4ut dirempvh treler ketika berhenti di lorong kecem4san Kilometer 8.3 Lebuhraya Elite menghala Shah Alam malam tadi yang turut menyebabkan seorang ibu dan lapan anaknya m4ut di tempat kjadian.

Mngsa yang mn1nggal dunia adalah Norul Naziah Buyong, 37, dan lapan anaknya berusia antara 10 bulan hingga 16 tahun dilaporkan menaiki Proton Wira dipandu suaminya Abdul Razak Majit, 50, yang ced3ra ringan.

Lapan anak Abdul Razak yang m4ut dalam kemaIangan itu adalah Muhamad Raid Fathi, 10 bulan, Puteri Nur Ain Syalwana, 3, Muhamad Hidayat Hakimie, 7, Muhamad Rolkaizat Rezky, 9, Muhamad Aizat Shazwan, 10, Razatul Aliah, 16 dan Muhamad Razarul Amin, 17.

Seorang lagi mngsa yang m4ut adalah seorang mekanik, Muhamad Rahimi Rolex, 27, yang mana ketika kejadian memandu kereta jenis Proton Wira, datang untuk membantu menghidupkan bateri kereta dipandu Abdul Razak.

Selain dua kereta Proton Wira, sebuah lagi kereta jenis Perodua Axia turut berada di lokasi kjadian juga untuk membantu kereta dipandu .

Jurucakap Jabatan S1asatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, berkata semasa kejadian keadaan permukaan jalan lebuh raya tiga lorong sehala menghala ke Shah Alam licin akibat hujan lebat.

Sebuah lori yang datang dari arah belakang secara tiba-tiba gagal dikawal dan mermpuh tiga kereta berkenaan yang sedang berhenti di lorong kecmasan.

Pada masa sama lori berkenaan mnyeret kereta Abdul Razak ke kanan lebuh raya sehingga menyebabkan sembilan ahli keluarganya dan Muhamad Rahimi m4ut ditempat kejadian, katanya kepada BH hari ini.

Seorang mngsa yang cdera p4rah serta dua cedra ringan dihantar ke H0spital Shah Alam, untuk rwatan.

Setakat ini pihak poIis sedang menahan pemandu treIer terbabit untuk sias4tan lanjut. Individu yang menaiki treIer tidak cedra dikenali Mohd Khairol Kamal Abdullah, 45; serta dua anaknya Haiqal Haziq, 19; dan Hafiey Hamziey, 14.

Hasil ujian air kncing dan ujian pengambilan alk0hol juga mendapati pemandu lori terbabit bebas dari d4dah dan alk0hol.

Semoga suami arwh Puan Norul iaitu En Abdul Razak tabah kehiIangan 9 insan tersayang serentak tiada lagi akan kedengaran suara 8 anak anak tiada lagi panggilan abang dari isteri tersayang. Al fatihah.

Be the first to comment on "Allahyrhamah Pn Norul & 8 Anak Yang MninggaI Dunia Merupakan Asnaf LZS"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*