[VlDEO] BataI Majlis Kawin, Pengantin Agih Makanan Kenduri Ke Pusat Pemindahan Bnjir

Bnjir yang meIanda di beberapa kawasan terutamanya di Selangor sememangnya telah membuatkan banyak aktiviti tergendala.

Antara yang paling terkesan sudah tentu majlis perkahwinan yang sudah lama dirancang namun terpaksa dibatalkan kerana masalah bnjir yang berlaku.

Majlis perkahwinan batal

Disebabkan itu, majlis perkahwinan yang sepatutnya berlangsung di GERBANG Hall Meru tidak dapat dilakukan dan pihak pengantin mengambil inisiatif dengan menyumbangkan makanan yang telah ditempah kepada mngsa2 bnjir di pusat pemindahan sementara SMK Meru.

Perkara tersebut dikongsikan laman Faceb0ok milik Ahmad Firdaus Misnan dengan memuat naik sekali gambar orang ramai sedang beratur mengambil juadah yang disumbangkan.

Pengantin & katering sama2 agih makanan

Tak hanya itu, satu akaun TikT0k dikenali sebagai @erinerene turut memuat naik video gambar pengantin yang sama-sama menolong mengagihkan makanan kepada mngsa2 bnjir setelah majlis perkahwinan mereka terpaksa dibataIkan disebabkan bah yang meIanda.

Mulakan perkahwinan dengan keberkatan

Susulan daripada itu, tindakan murni yang dilakukan telah mendapat pujian ramai dan rata-rata turut mendoakan kebahagian pasangan pengantin tersebut kerana memulakan sebuah perkahwinan dengan melakukan perkara baik.

Mereka juga mengucapkan ribuan terima kasih kepada pihak katering yang sama-sama membantu dalam memberikan bantuan kepada mngsa yang terj3jas akibat bncana alam ini.

Sumber: Faceb0ok Ahmad Firdaus Misnan, TikTok @erinerene, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] BataI Majlis Kawin, Pengantin Agih Makanan Kenduri Ke Pusat Pemindahan Bnjir"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*