[VlDEO] Bnjir cecah paras Ieher, lelaki jadi hero seIamatkan kucing terperngkap

Bnjir yang meIanda di sesetengah kawasan dilihat agak bruk kerana hujan lebat yang berpanjangan sejak beberapa hari kebelakangan ini membuatkan air naik dengan cepat.

Ada di antara penduduk di kawasan terj3jas terpaksa memanjat bumbung rumah demi bagi menyeIamatkan diri kerana air yang naik sudah di tahap membhayakan.

Jadi hero seIamatkan kucing

Bukan hanya manusia, haiwan-haiwan peliharaan juga perlukan bantuan bagi menyeIamatkan ny4wa mereka yang turut terkandas disebabkan bncana ini.

Menerusi perk0ngsian seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @mitzudiaries, dia telah memuat naik beberapa video beberapa orang lelaki membantu menyeIamatkan kucing terperngkap di dalam rumah yang sudah dinaiki air.

Pnjat cermin tingkap seIamatkan diri

Pada awalnya, pengguna Twitter tersebut telah memuat naik perk0ngsian meminta bntuan agar kucing tersebut diseIamatkan kerana melihat haiwan tersebut duduk di cermin tingkap sebuah rumah.

Namun apabila bntuan tiba, rupanya banyak lagi kucing yang terperngkap memandangkan air sudah melepasi paras tingkap dan sudah hampir mencecah bumbung.

Alhamdulillah, syukur ada yang membantu

Usaha murni lelaki berkenaan telah mendapat pujian daripada warganet kerana rata-rata berterima kasih diatas bntuan tersebut.

Dapat dilihat kucing-kucing yang baru diselamatkan itu berada dalam keadaan p4nik memandangkan tidak dapat bergerak menyeIamatkan diri sendiri susulan air sudah di tahap berbhaya.

Sumber: Twitter @mitzudiaries, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Bnjir cecah paras Ieher, lelaki jadi hero seIamatkan kucing terperngkap"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*