[VlDEO] Mngsa Bnjir Pcah Masuk Pasaraya Cari Makanan, Mydin Seikhlas Hati HaIalkan

Baru-baru ini, tuIar di media sosiaI video mngsa2 bnjir yang berada di Sri Muda Shah Alam memec4h masuk pasaraya Mydin di kawasan tersebut untuk mendapatkan makanan.

Cari makanan pec4h masuk pasaraya

Tindakan tersebut dilakukan susulan mereka terputus bekalan makanan dan bntuan belum lagi diperoleh. Atas desakan tersebut, mereka beramai-ramai telah memec4h masuk pasaraya MYDIN dan mengambil stok makanan untuk meneruskan kehidupan dalam beberapa hari ini iaitu ketika bnjir besar meIanda.

Seikhlas hati dah haIalkan

Susulan daripada tuIarnya video tersebut, ramai yang telah meninggalkan komen dengan mempersoalkan hkum mengambil barangan tanpa pengetahuan pemilik walaupun berada dalam keadaan darvrat.

Enggan memanjangkan lsu dan prihatin dengan nasib menimpa mngsa2 bnjir, pihak MYDIN menerusi kenyataan medianya memaklumkan yang mereka menghaIalkan perbuatan tersebut dan tidak kisah mengalami kerug1an disebabkan hal itu.

Menerusi kenyataan rasmi Pengarah Urusan Mydin Mohamed Holdings Berhad, Datuk Wira (dr.) Haji Ameer Ali Mydin, pihak mereka mengakui amat tersentuh dengan bnjir yang meIanda.

Walaupun tdak menyokong perbuantan mencuri dan memec4h masuk premis Mydin, pihak mereka sedar bahawa apa yang berlaku adalah disebabkan darvrat dan tiada pilihan lain untuk meneruskan hidup.

Jadi, beliau dengan ikhlas hati menghaIalkan perbuatan tersebut dengan niat untuk meneruskan kehidupan dankibat bntuan yang lambat tiba dan bukan niat sebaliknya.

Umum sedia tahu bahawa Sri Muda Shah Alam menjadi antara lokasi yang paling terjejas akibat bnjir kali ini dan ada diantara mereka tidak mendapat bantuan walaupun sudah 72 jam terperngkap.

Tindakan memec4h masuk pasaraya tersebut dilakukan atas faktor darur4t dan tiada jalan lain demi kelangsungan hidup susulan bantuan serta bekalan makanan masih belum diterima.

Sumber: Faceb0ok Mydin, Kelantan, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Mngsa Bnjir Pcah Masuk Pasaraya Cari Makanan, Mydin Seikhlas Hati HaIalkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*