[VlDEO] Ramai Kcewa Lihat SegeIintir lndividu Ambil Ksempatan Terhadap Mydin

Seperti ramai sedia maklum, beberapa lokasi di Malaysia telah diIanda bncana bnjir yang sekaligus memberi kesan besar kepada orang ramai. Situasi yang berlaku turut mndesak orang ramai untuk memec4h masuk pasar raya Mydin dalam mendapatkan barangan keperluan.

Tindakan yang tuIar tersebut turut mendapat perhatian Datuk Wira (Dr.) Haji Ameer Ali Mydin di mana memaklumkan beliau tidak menyokong tindakan tersebut namun menghaIalkannya berikutan keadaan yang darvrat.

Dalam pada itu, tuIar sebuah rakaman daripada netizen menerusi perk0ngsian Twitter @luqmanhkm_14 memperlihatkan segelintir individu yang dilihat mengambil kesempatan terhadap situasi yang berlaku.

Menerusi rakaman, dapat dilihat terdapat individu yang bukan sahaja mengambil barangan makanan mengikut keperluan sebaliknya turut membawa pulang set ketuhar. Selain itu, terdapat juga beberapa individu yang membawa pulang barangan dengan bungkusan beg plastik yang besar.

Tindakan yang dilakukan segelintir individu ini secara tidak langsung membuatkan para netizen kurang senang. Menurut para netizen, meskipun pihak Mydin menghaIalkan perbuatan mengambil barangan, tdak bermakna kesemua barangan perlu diambil.

Berdasarkan ins1den yang berlaku, para netizen berharap situasi ini tidak lagi berlaku dalam memberi peluang untuk orang ramai mengambilnya sekadar keperluan serta mengelakkan daripada sikap mengambil ksempatan.

Sumber: Vocket

Be the first to comment on "[VlDEO] Ramai Kcewa Lihat SegeIintir lndividu Ambil Ksempatan Terhadap Mydin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*