[VlDEO] Lelaki lni Ded4h Perangai Wrga As1ng Di Pusat Pemindahan Sementara

Umum mengetahui sejak Sabtu lalu negara dikejutkan dengan mus1bah bnjir sehingga ramai mangsa terjej4s kehiIangan tempat tinggal dan menyebabkan kemaIangan jiwa.

Susulan bnjir meIanda, ramai mngsa dipindahkan ke pusat pemindahan sementara sehingga bnjir reda.

Namun, ada yang tak sedap didengar apabila seorang lelaki berk0ngsikan sikap wrga asing di pusat pemindahan yang ‘dem4nd’. Tidak dapat dipastikan pusat pemindahan mana yang dimaksudkan, namun di ruangan k0men ada yang mendkwa di sksyen 25.

Menurutnya, makanan yang dihantar ke pusat pemindahan sememangnya banyak sehingga ada yang b4si kerana tdak di makan.

Katanya, dia juga tidak akan membawa makanan selepas ini kerana wrga asing di pusat pemindahan tersebut memilih makanan.

MeIuahkan rasa kesaI, ada yang tidak mahu makan nasi Iemak yang dibawa kerana mahukan nasi ayam.

Katanya lagi, sebaik sahaja dia memasuki pusat pemindahan itu dia merasakan seperti tdak berada di Malaysia kerana dilimpahi dengan wrga asing.

Turut mengulas mengenai beberapa pasaraya dipecah masuk, lelaki itu berkata kebanyakannya wrga asing. Katanya, ada yang tdak dapat keluar namun tidak mahu berpindah.

Ujarnya lagi, apabila melalui kawasan bnjir menaiki bot sudah tentu barangan dibawa akan basah. Namun, ada yang cerewet apabila plastik makanan basah sedangkan makanan masih elok.

Perk0ngsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang meIuahkan rasa kesaI serta smpati dengan apa yang dilalui lelaki itu yang sudah berpenat lelah untuk membntu.

SUMBER: TikT0k Zamexciter, RK

Be the first to comment on "[VlDEO] Lelaki lni Ded4h Perangai Wrga As1ng Di Pusat Pemindahan Sementara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*