[VlDEO] Hilang 9 Branak KemaIangan: Suami Diserap Jadi Staf Tetap, Anak Dapat Tajaan Belajar

Lelaki yang kehiIangan isteri dan lapan anaknya ak1bat kemaIangan jalan raya di Lebuhraya Utara-Selatan Hubungan Tengah (Elite), Sabtu lalu diserapkan sebagai kakitangan sepenuh masa SIRIM Berhad.

Menteri Kanan Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Seri Mohamed Azmin Ali berkata, Abd Razak Majit yang terselamat dan mengalami keced3raan merupakan pengawal keselamatan k0ntrak sebelum ini.

“Pengurusan SIRIM bersetuju agar Encik Abdul Razak diserapkan sebagai kakitangan tetap berbanding sebagai pekerja kontrak SIRIM sebelum ini,” katanya ketika menziarah kediaman Abdul Razak di Kampung Padang Jawa, Shah Alam, semalam.

Azmin menjelaskan, satu-satunya anak Abd Razak yang masih hdup iaitu Haikal Faiz juga akan ditanggung sepenuhnya dalam perbelanjaan pendidikan oleh SIRIM dan MITI.

“SIRIM dan MITI akan menanggung sepenuhnya perbelanjaan pendidikan satu-satunya anak yang tidak terlibat dalam n4has itu, Haikal Faiz.

“InsyaAllah, MITI akan terus memastikan kebajikan Encik Abdul Razak dan Haikal Faiz tidak akan diabaikan.

Semoga komitmen SIRIM ini akan dapat membantu Haikal Faiz mencapai impiannya dan memudahkan urusan Encik Abdul Razak.

“Walaupun tidak berada di tempat mereka, tapi saya dapat merasai kesdihan dan kehiIangan yang dialami dua beranak ini,” ujarnya.

Tambah Ahli Parlimen Gombak itu, beliau kagum dengan ketabahan dan ketahanan emosi Abd Razak apabila berdepan dugaan kehiIangan sembilan orang tersayang apatah lagi kediamannya turut dinaiki air.

“Paling menyentuh perasaan saya apabila beliau memberitahu, walaupun perit untuknya menerima kenyataan yang berlaku..

“..tapi beliau reda dengan ujian Allah SWT dan berdoa supaya roh isteri serta anak-anaknya ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

“Haikal Faiz juga walaupun masih muda tetapi cukup kuat dan mampu menerima apa yang berlaku ini.

Semoga Haikal Faiz dapat menjadi anak yang soleh dan berbakti kepada keluarga.

“Jangan pernah lupa untuk mendoakan arwh ibu dan adik beradiknya yang telah prgi bertemu Ilahi,” k0ngsinya.

Terdahulu, kereta Proton Wira dinaiki keluarga mereka mengalami ker0sakan sebelum berhenti di tepi jalan namun dipercayai diIanggar sebuah treler.

Sumber: Faceb0ok Azmin Ali, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Hilang 9 Branak KemaIangan: Suami Diserap Jadi Staf Tetap, Anak Dapat Tajaan Belajar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*