[VlDEO] Dtuduh LaIok Rmpuh Kereta Lain, Rakan Ded4h Pemandu TreIer Sudah MninggaI Dunia

Ke$ berkaitan pemandu mbuk dan di bawah pengaruh barang terIarang kerap kali berlaku. Lebih-lebih lagi melihatkan pemandu kenderaan berat yang sering dipandang neg4tif oleh beberapa pihak disebabkan isu2 sebelum ini.

Namun, sebagai masyarakat yang bijak, tidak seharusnya kita memukuI rata tanggapan negat1f dengan mengaitkan pemandu kenderaan berat dengan barang terIarang jika terjadinya kemaIangan kerana boleh jadi pemandu dan kenderaan mengalami masalah lain.

Pemandu treler ditduh laIok

Hal ini samalah seperti perk0ngsian video saIah faham yang dimuat naik semula oleh laman Faceb0ok Galeri Lori Bas apabila seorang wanita dengan mudah menvduh seorang lelaki pertengahan usia dalam keadaan ‘laIok’ kerana mermpuh beberapa buah kenderaan di pinggir jalan.

Rakan ded4h pemandu treler sudah meninggaI dunia

Video yang tuIar itu telah mendapat respon daripada pemandu lori yang lain dengan memaklumkan tduhan tersebut sama sekali tidak tepat kerana pakcik yang memandu treler berkenaan telah mninggaI dunia disebabkan masaIah jntung.

Boleh jadi ketika kejadian dia telah mengalami ser4ngan jntung dan tdak dapat mengawal kenderaan yang sedang dipandu.

Sehubungan dengan perk0ngsian tersebut, ramai warganet telah meninggaIkan pelbagai k0men berhubung video yang tuIar itu.

Patutnya tanya dulu keadaan pakcik tu

Mereka juga berasa raIat dengan tindakan wanita yang merakam kerana menuduh pemandu treler berkenaan dalam keadaan ‘laIok’ sedangkan mungkin dia sedang n4zak setelah mengalami ser4ngan jntung.

Dikesempatan itu, warganet telah mengucapkan salam tkziah kepada keluarga pemandu treler yang dikenali sebagai Pakcik Shukri dan mendoakan agar r0hnya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang penjelasan mengenai hal tersebut dan video yang tuIar sejak dimuat naik oleh satu akaun TikT0k dikenali sebagai Anuar Sani.

VlDEO:

Sumber: Faceb0ok Galeri Lori Bas, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Dtuduh LaIok Rmpuh Kereta Lain, Rakan Ded4h Pemandu TreIer Sudah MninggaI Dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*