“Kalau Tiada Ftnah Mgkn Arwh Abang Dapat DiseIamatkan”- Adik Pemandu Lori

Adik kepada pemandu lori, Ahmad Sukri Abd Samad iaitu Mohd Azmi berk0ngsi cerita berhubung kejadian men1mpa abangnya yang m4ut akibat ser4ngan jntung di H0spital Sungai Buloh, kelmarin.

Sebelum itu, Ahmad Sukri dipercayai tdak dapat mengawaI kenderaannya sebelum mermpuh tiga kereta lain di Jalan BRP 8/2 Sungai Buloh sehingga videonya tuIar di media sosiaI.

“Ketika berada di h0spital, saya ada dimaklumkan oleh kakak, Rosilawati Abd Samad, 47, bahawa ada video abang ketika kemaIangan tetapi individu yang merakam video berkenaan memberi pelbagai alasan untuk tidak menunjukkannya kepada kami.

“Bagaimanapun, ada rakan sekerja arwh memaklumkan video berkenaan tuIar pagi semalam dan hanya ketika itu saya melihat isi kandungan video terbabit termasuk dkwaan individu yang mendkwa abang memandu dalam keadaan m4buk.

“Jika ftnah itu tiada, mungkin abang boleh dihantar lebih awal ke h0spital dan mungkin berjaya menyeIamatkan ny4wanya,” katanya menerusi laporan Harian Metro.

Menurut Mohd Azmi, kakaknya memaklumkan terdapat beberapa orang awam mahu membantu arwh ketika kjadian namun mereka ‘berubah fikiran’ selepas mendengar ftnah daripada si perakam.

Selain itu, dia dan ahli keluarga juga sudah berbincang bagi membuat laporan poIis berhubung individu memftnah abangnya termasuk pnyebar video agar boleh dijadikan pengajaran.

“Pada mulanya kami tidak berhasrat untuk mengambil apa-apa tindakan namun selepas membaca komen2 sedemikian, saya rasa kami perlu bertindak,” ujarnya.

Bercerita mengenai abangnya, Mohd Azmi berkata arwh masih bujang dan membntu menyara kakak serta empat anaknya dari segi kewangan selepas kemat1an abang ipar sejak lima tahun lalu.

Allahyrham yang berusia 49 tahun dikbumikan di Tanah Perkburan Islam Al-Muktafi Billah Shah, Dungun, Terengganu, petang semalam.

Terdahulu, tular satu video dipercayai dirakam oleh seorang wanita dengan Ahmad Sukri memandu dalam keadaan m4buk sedangkan arwh sedang per1t menahan kes4kitan.

Sumber: Harian Metro (Nurul Hidayah Bahaudin) , Faceb0ok, OMM

Be the first to comment on "“Kalau Tiada Ftnah Mgkn Arwh Abang Dapat DiseIamatkan”- Adik Pemandu Lori"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*