[VlDEO] BeIum Setel Hal Budak2, Geng Wanita R0hingya Pula Ketuk Pintu Rumah Minta DUlT

Minggu ini tuIar cerita berkenaan budak2 R0hingya yang bertindak k4sar ketika meminta du1t di persimpangan jalan.

Tindakannya yang mengetuk kereta dan membuat muka b1adap berjaya dirakam sehingga menjadi perbualan di media sosiaI.

Walau bagaimanapun, khabarnya kanak2 tersebut sudah dikutip oleh pihak berkuasa susulan menerima banyak rungutan daripada orang awam.

Cara baru minta duit

Namun begitu, satu lagi video tuIar mengenai peminta sedekah warga R0hingya yang bertindak ekstr1m dengan mengetuk pintu rumah orang awam berjaya dirakan dan pastinya mengundang am4rah warganet.

Hal tersebut dikongsikan pemilik akaun TikT0k dikenali sebagai @idaaleesa aapbila memuat naik video seorang wanita warga R0hingya sedang berada betul-betul di hadapan pintu rumahnya untuk meminta duit.

Sampai dua orang datang rumah

Menurut wanita itu lagi, kejadian berlaku di rumahnya di Terengganu dan dapat dilihat kelibat dua orang wanita yang menunggu di depan pintu rumah untuk meminta sdekah.

Tindakan seperti itu pastinya membuatakan tuan rumah berasa tdak selesa sehingga dia memuat naik video dengan bertanyakan sama ada tindakan yang dilakukan oleh kaum wanita Roh1ngya itu adakah salah satu cara mereka mendapatkan duit.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata warganet mengakui berasa risau melihat situasi berkenaan lebih-lebih lagi jika tiada ketua keluarga di rumah.

Ada juga diantara mereka berk0ngsi kejadian yang sama dialami dan mengakui berasa bmbang dengan keseIamatan sendiri andai mereka mula bertindak agres1f jika permintaan tidak dilayan.

VlDEO:

Sumber: TikT0k @idaaleesa, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] BeIum Setel Hal Budak2, Geng Wanita R0hingya Pula Ketuk Pintu Rumah Minta DUlT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*