[VlDEO] Kasihan Pekerja, Syahmi Sazli Beri RM1K Setiap Seorang Di Hari Trakhir JuaIan Air

Dibrhentikan tanpa n0tis, pengarah filem dan Y0uTuber terkenal Syahmi Sazli memberikan bonus sebanyak RM1,000 kepada setiap pekerja di hari terakhir perniagaan air balang miliknya.

Menerusi muat naik video di laman Faceb0ok, Y0uTuber berusia 27 tahun itu mengakui kasihan dengan nasib pekerjanya selepas mengambil keputusan mengejut bagi membrhentikan jualan buat sementara waktu.

Syahmi berkata, dia menjalankan perniagaan air balang itu sejak dua bulan lalu dan kini terpaksa ‘berehat’ atas beberapa faktor antaranya bmbang jika terambil hak tempat parkir orang lain.

“Untuk hari terakhir, kita dapat sebanyak RM19,000 juaIan. Malangnya kita takde rezeki untuk teruskan jualan ini selepas dua bulan.

“Setakat ini dulu selepas beberapa lsu dan faktor, kita berhenti dulu. Tapi kasihan lah dekat pekerja ni sebab berhenti mngejut, biasanya ada n0tis.

“Biasanya seminggu korang (pekerja) dapat RM200-RM300 kan seramai 15 orang ni. Kita bagi RM1,000 seorang, ada lah duit untuk perbelanjaan,” katanya.

Video berdurasi hampir tiga minit berkenaan memaparkan sekumpulan pekerja bers0rak gembira selain mnangis terh4ru selepas pengarah filem Mael Totey itu mengumumkan pemberian bonus tersebut.

Sejak bulan Ramadan lalu, perniagaan air balang di hadapan pejabatnya di Kubang Kerian, Kelantan diserbu orang ramai sehingga sanggup beratur panjang untuk membeli.

Bagaimanapun, Syahmi mengumumkan perkara itu semalam sekali gus menerima pujian ramai kerana mengambil kira faktor hak milik orang lain tanpa kepentingan diri sendiri.

VlDEO:

Sumber: Faceb0ok Syahmi Sazli, omm

Be the first to comment on "[VlDEO] Kasihan Pekerja, Syahmi Sazli Beri RM1K Setiap Seorang Di Hari Trakhir JuaIan Air"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*