[VlDEO] Diser4ng Sindr0m ‘Ramsey Hunt’, K0nsert Justin Bieber Di MaIaysia DibataIkan?

Beberapa bulan yang lalu, kec0h di media sosial apabila penyanyi terkenal antarabangsa, Justin Bieber mengumumkan untuk adakan k0nsert World Tour pada bulan Oktober di Malaysia nanti.

Kekec0han ini dapat dilihat apabila ramai berpusu-pusu untuk mendapatkan tiket konsert tersebut dan difahamkan ia laris dijual kurang tiga jam selepas dilancarkan.

Terkini, peminat dikjut dengan khabar yang kurang mnyenangkan mengenai seIebriti terkenal itu, di mana dia dilaporkan diser4ng sindr0m ‘Ramsay Hunt’.

Perkara ini disahkan sendiri oleh Justin menerusi hantaran terbaru di laman Instagram baru-baru ini dan meminta orang ramai memahami situasi yang dialaminya kini.

Difahamkan, sindr0m ‘Ramsay Hunt’ ini akan menyer4ng pada bahagian bibir, mata dan separuh riak wajah yang membolehkan pes4kit merasai dirinya Iumpuh separuh muka.

“Seperti yang anda lihat, mata ini tdak berkelip. Saya tidak boleh tersenyum di sisi muka saya ini, jadi terdapat keIumpuhan penuh di bahagian muka saya ini.”katanya

Perk0ngsian itu mendapat perhatian di kalangan rakan artis dan para peminat yang mendoakan dirinya kembali pulih seperti sediakala.

Pada masa yang sama, Justin memaklumkan k0nsert jelajah Justice yang kini berada di Amerika Utara telah membataIkan persembahan di Toronto, Washington DC dan New York.

Tidak cukup dengan itu, seorang d0ktor perubatan yang dikenali Dr. Yazeed Hair Johari mengatakan pnyakit yang dialami oleh penyanyi itu berkemungkinan mengambil tempoh sekitar beberapa bulan untuk kembali pulih.

Melihat kepada tempoh yang perlu diambil oleh Justin Bieber, berkemungkinan k0nsert jelajah di Malaysia terpaksa dibataIkan atau ditangguhkan buat sementara waktu.

“Ambil masa yang agak lama untuk kembali kepada normal. Ada sesetengah orang kembali pulih seawal 3 bulan ke bawah, malah ada juga lebih 6 bulan dengan bantuan rwatan physi0therapy atau magnet0therapy.

“K0nsert JB bakal dilansungkan pada bulan 10 Oktober, dimana kurang tiga hingga empat bulan sahaja lagi. Kalau tak sempat pulih dalam masa terdekat, harap semua maklumkan,”terangnya.

Apa-apapun, diharapkan Justin Bieber kembali pulih daripada sindr0m ‘Ramsay Hunt’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

Sumber: lnstagram @justinbieber, Faceb0ok Yazeed Hair Johari, OMM

Be the first to comment on "[VlDEO] Diser4ng Sindr0m ‘Ramsey Hunt’, K0nsert Justin Bieber Di MaIaysia DibataIkan?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*