PeIawak Senior, Hamid Ghurka MninggaI Dunia Jam 2.11 Petang Tadi

Beberapa hari lepas, peIakon dan peIawak senior, Hamid Gurkha dikhabarkan dimasukan ke h0spital selepas mengalami b4tuk berk4hak.

PeIawak berusia 87 tahun itu telah dimasukkan ke H0spital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang namun tidaklah ditempatkan di Unit Rwatan Rapi (lCU).

MninggaI di HTAR

Walau bagaimanapun, menerusi Instagram Melodi TV3 sebenar tadi, khabar dvka diketahui apabila peIawak berkenaan telah pun mnghembuskan n4fasnya yang terakhir kira-kira jam 2.11 petang di h0spital.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MELODI TV3 OFFICIAL (@meloditv3)

Dalam perk0ngsian tersebut, doa dan kiriman bacaan al-Fatihah dititip supaya r0h allahyrham ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Menurut laporan dari Harian Metro, Nor Ashita memberitahu yang bapanya disahkan mninggaI dunia akibat pnyakit tb dan beberapa komplikasi lain.

“Pak Hamid dah tak ada. Doakan agar r0hnya dicucuri rahmat. Oks1gen dia tiba-tiba menurun. Tiba-tiba d0ktor telefon kata nak jumpa, bila jumpa saja terus d0ktor kata dia dah tak ada,”

“Kami reda atas pemergian arwh,” katanya.

Terdahulu, menerusi laporan berita, Hamid Gurkha yang mesra disapa Pak Hamid dimaklumkan berada dalam keadaan uzvr dan kurang sihat.

Dia yang sudah tidak lagi aktif berIakon hanya terIantar di katil selepas mengalami masalah paru2 setelah dijngkiti C0v1d-19.

Walau bagaimanapun, difahamkan allahyrham tidak mempunyai sebarang pnyakit kr0nik dan hanya mengalami masaIah pendengaran.

Apa-apapun salam tkziah buat keluarga allahyrham dan al-Fatihah buat Pak Hamid.

Sumber: Instagram Melodi, Harian Metro (Affan Rostam), omm

Be the first to comment on "PeIawak Senior, Hamid Ghurka MninggaI Dunia Jam 2.11 Petang Tadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*