“Siapa Dia Ni?” Minta Jaga Aur4t Arwh Adibah Noor, Siti Kassim TempeIak Haris Ismail

Berhubung pemerg1an penyanyi Adibah Noor pada Sabtu lalu, pendakwah bebas Haris Ismail ada mnegur orang ramai supaya tdak berk0ngsi foto Allahyrham yang tidak menutup aur4t.

Bagaimanapun, terdapat individu yang kurang senang dengan tguran diberikan suami kepada seIebriti popuIar Neelofa itu termasuk pguam dan aktivis Siti Kassim.

Menerusi satu ciapan di laman Twitter, dia berk0ngsi tngkap layar laporan mengenai teguran Haris itu sebelum meminta pendkwah tersebut menjaga tepi kain sendiri dan tidak mengulas tentang lsu berkenaan.

“Siapa dia (Haris) ni? Dia patut jaga hal sendiri dan diam! Dia ingat dia dah ada tempat di syurga?,” tulisnya yang dikenali sebagai seorang Iantang bersuara di media sosiaI.

Sebelum itu, Siti atau nama penuhnya Siti Zabedah Kasim mengakui terkesan dengan kehiIangan Allahyrham yang disifatkan seorang berbakat besar meskipun tidak mengenali secara peribadi.

Moga arwh tenang di sana…

Ciapannya yang menempeIak Haris menarik perhatian warganet dimana terdapat individu tidak bersetuju dengan kata-katanya, malah ada juga segelintir meninggaIkan sndiran bahawa pendakwah itu tdak layak memberikan nasihat.

Terdahulu menerusi laporan mStar Online, Haris atau nama penuhnya Muhammad Haris Mohd Ismail berkata, cukup sekadar sdekahkan al-Fatihah kepada Allahyrham.

“Saya mohon kepada semua yang mengenali arwh, minta jasa baik agar tdak k0ngsikan gambar arwh yang tidak menutup aur4t. Cukup sekadar sdekah Al-fatihah.

“Jangan kita sebarkan perkara yang tdak perlu. Pesanan ini khas buat diri saya yang sering terlupa sekian. Salam,” katanya.

Sumber: Twitter Siti Kassim, omm

Be the first to comment on "“Siapa Dia Ni?” Minta Jaga Aur4t Arwh Adibah Noor, Siti Kassim TempeIak Haris Ismail"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*