Adik Haiqal Sudah Tiada, Sempat Laungkan Azan Buat lbu Yang Pergi Menunaikan Haji 2 Hari Lalu

Melaka: Seorang remaja lelaki berusia 19 tahun m4ut selepas motosikal ditunggangi terlibat dalam kem4langan di persimpangan Kampung Bukit Gedong, Jalan Tanjung Kling, di sini, pada Rabu.

Dalam kejadian jam 12.30 tengah hari itu, m4ngsa, Muhammad Azizul Haiqal Zulkefli, yang menunggang motosikal jenis Yamaha 135LC dipercayai dalam perjalanan dari Tangga Batu menghala ke Tanjung Kling.

Doakan kesayangan kami, Muhamad Azizul Haiqal, Allah tempatkan di kalangan orang orang soleh, Allah angkat darjatnya.

Allah beri kekuatan pada kami, Allah beri kekuatan pada kakak kami (ibu arw4h) yang baru je dua hari menjejakan kaki menunaikan haji, Al Fatihah, Ya Allah permudahkan urusan anak syurga ini.Innalillahiwainnalillahirojiun – Zay.

Ketua Jabatan Sias4tan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) negeri, Superintendan Amran Mohamad Zaki Omar berkata, setiba di lokasi kejadian terdapat sebuah kereta jenis Proton Iswara yang berada di hadapan mngsa pada jarak kira-kira tiga buah kenderaan telah memberikan lampu isyarat untuk masuk ke simpang kiri.

Menurutnya, dalam masa sama motosikal mngsa dipercayai bergesel di bahagian kanan kenderaan tersebut lalu hiIang kawalan dan meIanggar sebuah Proton Saga FLX dari arah bertentangan.

Akibat kem4langan itu, mngsa terpeIanting dan jtuh di atas jalan.

Mngsa disahkan men1nggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan kerana mengalami p4rah di bahagian kepaIa, katanya ketika dihubungi di sini, pada Rabu.

Mengulas lanjut, m4yat m4ngsa telah dihantar ke Unit F0rensik H0spital Melaka untuk proses bed4h sia$at.

Ujar beliau, kemaIangan itu menyebabkan pemandu kereta jenis proton Saga FLX mengalami keceder4an melecet di tangan manakala pemandu Proton Iswara tidak mengalami sebarang keceder4an.

Al fatihah.

Be the first to comment on "Adik Haiqal Sudah Tiada, Sempat Laungkan Azan Buat lbu Yang Pergi Menunaikan Haji 2 Hari Lalu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*